Të fuqishmit e VV-së jashtë garës për deputet, Kurti, Haxhiu, Aliu…

OSHTë fuqishmit e VV-së jashtë garës për deputet, Kurti, Haxhiu, Aliu…
Këshilli Gjyqësor i Kosovës (KGjK) bazuar në ligj, në Memorandumin e bashkëpunimit me Komisionin Qendror të Zgjedhjeve (KQZ) dhe kërkesën e 18.01.2021, ka përfunduar verifikimin e 1081 kandidatëve për deputetë për zgjedhjet e parakohshme të 14.02.2021.

Burime të Indeksonlinet brenda KQZ-së bëjnë të ditur se të fuqishmit e Lëvizjes Vetëvendosje, Albin Kurti, Liburn Aliu, Albulena Haxhiu e Labinotë Demi-Murtezi nuk do të kenë të drejtë kandidimi për deputetë në zgjedhjet e 14 shkurtit.

Në verifikimet e KGJK-së del se 47 kandidatë kanë dënime efektive nga Gjykatat e Kosovës dhe nuk kanë të drejtë kandididimi në zgjedhje./Indeksonline/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *